1
1

Stevens Institute of Technology

Colonial House

Description

This university project consisted of converting an older residential structure into a new admissions office serving the Hoboken campus. The 1st Floor was designed to house a reception area, twenty person waiting room, forty person multiple purpose room, personal offices, kitchenette and ADA compliant restrooms. The 2nd Floor and 3rd Floors accommodate a total of twelve offices each with up to four occupants. In addition to the aforementioned spaces, the building allows for a director’s office for up to six people and two cubicles.

The basement was renovated to include a large conference room for up to sixteen people, storage space and workspace for packaging of materials.

The biggest challenge associated with this project was that the existing house structure offered fairly limited areas for MEP systems. The change from a residence to college office space required particular attention to design and equipment selection. The end result is an attractive, efficiently-functioning space for both faculty and students.

Details

LOCATIONHoboken, NJ
ARCHITECTHolzman Moss Bottino
 Architecture
SIZE5,000 square feet
COST$1.1 million
COMPLETION2014

Photo credit: ©Anna Wesolowska/
www.photographerhedman.com